baklažano
2-3 kietesnių pomidorų
sūrio
duoniukų
kumpio( jei norisi sočiau )
čilio ( jei norisi aštriau )
česnako ( jei norisi kvapo )
druskos
aliejaus
Baklažaną supjaustome griežinėliais ,apibarstome druska ir paliekame bent pusvalandukui .Druska ištraukia kartumą .Tuo metu galima pasipjaustyti pomidorą ,taip pat griežinėliais .Ir sūrį .
Po pusvalandžio perplauname baklažanus vandeniu ir nusausiname . Dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi .Apkepame vieną pusę ,tada apverčiame , dedame ant viršaus pomidoro griežinėlį ir sūrio gabalėlį . Jei norisi sočiau - sluoksnyje tarp baklažano ir pomidoro ,dedame kumpio ar dešrytės .O jei norisi kvapo ant sūrio pabarstome kapoto česnako . Uždengiame keptuvės dangtį , 2-3 minutėlės ,matom ,kad sūris išsilydė ir traukiam . Dedam ant pusiau padalinto duoniuko .
Puošiam kuo turim .Čia puošiau savo išaugintais slyviniais ir žemuoginiais pomidoriukais .
Kas mėgsta aštriai ,pasibarstom čili pipiriukais ...
Skanaus !
8 komentarai:
Hi Friend,
Dėkojame, kad po mano dienoraštį, ir naudojosi savo dienoraštį per.
Cathleen
Niam niam...
O pusryčių tai aš nevalgius, negalima šitaip erzintis:)
Hi Cathleen ! Thank you !
Rasa , blogai ,pusryciauti reikia !
Atvaziuosi ,iskepsiu :)
Žanka!!!!!!!!!!
Ar gali patikėti, kad aš dabar, šiuo einamuoju momentu gaminu papoutsakias? (Graikiškas patiekalas iš baklažanų)
Ne, nu nerealu visai :)))
Man baklažanai pirmoj eilėj
(kažkada, kaip žinai, buvo arbūzai:)))
Mika ,matai ,aš jau tau kelis kartus sakiau,kad nerealu :)
O tu irgi turi apgamą ant kairės kojos?
:)))
Žinok aš jų turiu visur :))) Tai ir ant kairės kojos taip pat :)
Rašyti komentarą