2009 m. gegužės 1 d., penktadienis

Salotos su kinvos kruopomis

Paskutiniu metu negaliu ramiai praeiti pro ekologiškų produktų parduotuves .Dažniausiai ten perku ką nors vaikams .Sau vis gaila pinigų ... Bet paskutinį kartą nusipirkau sau :))
Kinvos kruopų . Pardavėja jaunutė ,tai ir paaiškinimas buvo sakyčiau jaunatviškas: "įsiveskit į guglį ir viską rasit ". Truputi pribloškė toks aptarnavimas , bet man buvo labai įdomu jas paragauti .Kaip mano viena draugė sako "aš ne kruopinė " :) Tai aš kruopinė ! Mėgstu visokio plauko ir grūdo kruopas .

Taigi ,nieko aš guglij neiškojau ,ėmiau ir išsiviriau gerą saują .Išvirusios jos pasidarė tarsi truputi permatomos ir tokios minkštai traškios .O skonis man primena virtas kukurūzų burbuoles .Kaip košę valgyt kažkaip nelabai skanu .Reiškia reikia kažkur įmaišyti .Taigi primaišiau ką turėjau namuose .

O turejau :

* apie 120 gr minkšto balto silpnai sūdyto sūrio ;

* 15 juodų alyvuogių be kauliukų ;

* pusę šviežio agurko ;

* pusę raudonosios saldžiosios paprikos ;

* salotų ;

* alyvuogių aliejaus ;

* Modenos acto .







Rezultatas

Na ,man tai nerealiai skanu .Ir vyrui patiko .Sukirtom iš kart visas .

Gal kada dar guglij paieškosiu ko nors ...

O gal kas jau gaminot ką nors iš jų ???


6 komentarai:

mika rašė...

Man atrodo, kad tikrai skanu - jums išėjo tikras kuskusas, super,sudominai!

Lileta rašė...

Kai ka radau ,cituoju ,tiksliau kopinu:
Kinva tai grūdinė kultūra iš Peru, kuri artimai susijusi su Amarantu. Kinva yra natūraliai, be jokių cheminių priedų išauginta augalas,. Sėklos yra 1/8 colio diametro, verdama ir valgoma kaip avižinės kruopos. Viename svare (0,453 kg.) Kinvos miltų ar sėklų yra 1480 kalorijų.
Kinvos miltai turi malonų riešutų skonį. Duonos gaminiams, mufinams, bandelėms, įvairioms pastoms, pieno produktams, sausainiams, spurgoms, blynams, padažams, riešutų sviesto pakaitalui, koldūnams tai suteikia ypatingai gerą skonį. Juos galima naudoti viskam kam tik norime. Dauguma receptų, kuriuos galime Jums pasiūlyti, yra sukurti be kvietinių miltų ir kitų grūdų, mielių, kiaušinių, pieno ir cukraus. Tai tokie produktai kurie dažniausiai būna alergijos priežastimi. Kinvos naudojimas yra paprastas ir įspūdingai praturtina modernią virtuvę bei užtikrina subalansuotą mitybą.Galima naudoti: šaltą arba šiltą, įmaišyti į salotas arba naudoti kaip garnyrą įvairiuose mėsos, žuvies arba daržovių patiekaluose, apkepuose, pyragėliuose su mėsa arba kaip desertą.

Pasirodo riesutus primena :))

Vaivaj rašė...

Pirmą kartą apie tokias išgirdau... Įdomu :-)

medula rašė...

Mes kynvą valgom jau senokai, bet mes valgom tokias tamsias kynvas, jos kai išverda, išlenda "uodegytės" - nesuprantu kaip taip įmanoma, bet atrodo kaip sudaigintos, tos uodegytės tai daigai. Ir išvirus jos birios, jokio gleivėtumo kaip avižų košėj, traška netgi kai valgai. Tikrai riešutų skonio :)
Aš pagauta įkvėpimo bandžiau virti barščius su kynva, ale labai jau brangiai gaunasi, ir jokio skonio barščiuose, pigiau būtų sorų įmetus :D

Lileta rašė...

Na ,štai ,nors kažkas jau ragavęs :)
Jo ,jo ,jas kai išverdi tai su uodegytėm ir traškios :)

IRRI style rašė...

Kai įdomu, pirmą kartą girdžiu apie tokias kruopas ! ir dar su uodegytėmis, pasirodo :) suintrigavo ;)